Siber güvenlik araştırmacıları, bilgi çalan kötü amaçlı yazılım bulaşmış Chatgpt kimlik bilgilerini depolayan on binlerce cihaz buldu. Asya-Pasifik’in bu tür tekliflerin sayısında lider olduğuna işaret ederek, hesap detaylarının sonunda karanlık ağda satıldığını söylediler.
Singapur merkezli siber güvenlik firması Group-IB, geçtiğimiz yıl içinde kaydedilmiş Chatgpt kimlik bilgilerine sahip 101.134 hırsız bulaşmış cihaz tespit etti. Ele geçirilen hesaplar, bu pazarları izleyen ve bir dark web verisi kitaplığı depolayan Threat Intelligence platformu sayesinde, Darknet pazarlarında ticareti yapılan bilgi çalan kötü amaçlı yazılımların günlüklerinde bulundu.
Mayıs 2023’te en yüksek 26.802’ye ulaştı. Asya-Pasifik bölgesi, incelenen dönemde en fazla Chatgpt kimlik bilgisinin satışa sunulduğunu gördü. Haziran 2022 ile Mayıs 2023 arasında çalınan hesapların %40,5’i olduğu kaydedildi. Rapor, bu tekliflerin artmasının, chatbot’un artan popülaritesinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.
Microsoft tarafından finanse edilen yapay zeka (AI) araştırma laboratuvarı Openai tarafından geliştirilen Chatgpt, Kasım 2022’de piyasaya sürüldü ve farklı alanlarda uygulama buluyor. Group-IB, çeşitli kuruluşlardan giderek daha fazla çalışanın, yazılım geliştirme veya iş iletişimi gibi alanlarda çalışmalarını optimize etmek için chatbot’u kullandığının altını çizdi.
Chatgpt ayrıca kripto alanına da giriyor. Mart ayında ABD’nin önde gelen dijital varlık borsası Coinbase, ürünü bir token doğrulama aracı olarak test ettiğini duyurdu. Haziran ayında, Blockchain analitik firması Elliptic, onu istihbarat toplama çabalarını desteklemek için kullanmayı planladığını söyledi.