Zelenskiy, Rusya ile devam eden savaşın sona ermesi ve Rusya’yı barışa zorlaması için Batı ülkelerinin ürettiği uzun menzilli silahların Rusya’daki askeri hedeflere yönelik kullanımına ilişkin kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini söylemişti. Buna karşılık Rus yetkililer NATO’nun “nükleer bir güç ile savaşa” girmemesi konusunda uyarıda bulunmuştu.
Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri de Ukrayna ve Rusya’daki nükleer tesislerin çevresinde meydana geldiği bildirilen olaylardan ve artan nükleer savaş söylemlerinden endişe duyduklarını ifade etmişti.
Zelenskiy’nin Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesine yönelik Zafer Planı, Ukrayna’nın NATO’ya açık bir şekilde davet edilmesi ve caydırıcılık konularının yer aldığı 5 madde ve 3 gizli ekten oluşuyor.
Ukrayna Barış Zirvesi 16 Haziran’da İsviçre’de yapılmış, zirveye Rusya davet edilmemişti. 90’dan fazla ülke ve kuruluşun katılımıyla gerçekleştirilen zirve, Bürgenstock Bildirisi’nin kabulüyle son bulmuştu. Bildiri, 80 ülke ve 4 kuruluş tarafından onaylanmıştı.