Gundemglobal.com
Kanada’dan Rusya’ya yeni yaptırım uyarısı
No Result
View All Result
11 Mayıs 2025, Pazar
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
PİYASA VERİLERİ
borsaon.
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
No Result
View All Result
borsaon
Reeder Teknoloji’nin halka arzı için 13-14-15 Eylül’de talep toplanacak

Reeder Teknoloji’nin halka arzı için 13-14-15 Eylül’de talep toplanacak

Borsa On (Editör) by Borsa On (Editör)
13 Eylül 2023
in Halka Arz, Şirketler
0

Yerli telefon üreticisi Reeder Teknoloji’nin büyüklüğü yaklaşık 2 milyar TL’yi lirayı bulması beklenen halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu. Halka arzda 13-14-15 Eylül tarihlerinde talep toplanacak.

 

Bunlarıda Okuyabilirsiniz

Son 28 ayda halka arzla patronlar 51.5 milyar TL kazandı

Son 28 ayda halka arzla patronlar 51.5 milyar TL kazandı

22 Nisan 2025
Trump darbesi! 65 milyar dolarlık iki halka arz ertelendi

Trump darbesi! 65 milyar dolarlık iki halka arz ertelendi

5 Nisan 2025

2010 yılında yeni nesil teknoloji ürünleri üretmek üzere kurulan ve 2022 yılı BTK verilerine göre  IMEI kaydı açısından Türkiye’nin en büyük yerli akıllı telefon üreticisi olan Reeder Teknoloji A.Ş.’nin payları Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye hazırlanıyor. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) halka arzını onaylamasının ardından Reeder Teknoloji için pay başına 9,30 TL fiyattan 13-14-15 Eylül tarihlerinde talep toplanacak.

 

Samsun’daki teknoloji üssünde; akıllı telefon dışında, tablet bilgisayar, akıllı saat, robot süpürge ve LED TV üretimi de gerçekleştiren Reeder Teknoloji’nin halka arzında 215.000.000 TL nominal tutarlı paylar, 9,30 TL fiyattan halka arz edilecek. Halka arzın 170.000.000 TL nominal tutarındaki kısmı sermaye artırımı, 45.000.000 TL nominal tutarındaki kısmı ise ortak satışı yolu ile gerçekleştirilecek. Yaklaşık 2 milyar TL olması öngörülen halka arzın tamamlanmasının ardından Reeder Teknoloji’nin sermayesinin yüzde 22,63’üne tekabül eden payları BİST Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.  

 

Dolaşımdaki pay miktarı 1 yıl boyunca artırılmayacak 

TSKB liderliğinde, Ziraat Yatırım ve Yatırım Finansman eş liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda, satışa sunulan payların yüzde 85’i yurtiçi bireysel yatırımcılara ve yüzde 15’i yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek.  Büyüklüğü yaklaşık 2 milyar TL’yi bulması beklenen halka arzdan elde edilecek gelirin önemli bir bölümü, işletme sermayesinin güçlendirilmesi ve tesis, makine ve cihaz yatırımları ile kapasite artışına yönelik yatırımlarda kullanılacak. Ayrıca, cep telefonu LCD paneli üretim tesisi yatırımı, cep telefonu batarya üretim tesisi yatırımı, Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları ile girişim/teknoloji yatırımlarına da kaynak sağlanacak.

 

Öte yandan, Reeder Teknoloji payları BİST’te işlem görmeye başladıktan sonra 1 yıl boyunca dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak (bedelli veya bedelsiz sermaye artırımları dahil) şekilde ek bir satış ve/veya halka arz yapılmayacak. Ortak satışı kapsamında halka arzdan elde edilen gelirin bir bölümü de 30 gün boyunca fiyat istikrarı sağlayıcı işlemler için kullanılacak. 

 

Büyüme ve kurumsallaşma hızı birbiri ile paralel hale geliyor

Reeder Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, halka arzın başarı ile sonuçlanması durumunda elde edilen gelirle sağlanacak kapasite artışıyla, toplam satışlardaki ihracatın payının da kademeli olarak artırılacağını söyledi. Saral, “Ama hepsinden önemlisi, büyüme ve kurumsallaşma hızımız birbirine paralel olacak. Reeder Teknoloji’nin cirosunun son 3 yılda yüzde 98 yıllık bileşik büyüme oranı ile arttığı göz önüne alındığında kurumsallaşmanın böyle hızlı büyüyen bir şirket açısından ne kadar önemli olduğu daha da ortaya çıkıyor.  Diğer yandan kurumsallaşma kadar, şirket değerimizin ortaya çıkacak olması da oldukça heyecan verici. Ama en önemlisi; bu kadar hızlı büyürken, şeffaf ve hesap verebilir bir kimlik kazanacak olmamız” diye konuştu.

 

Dünya devleri ile rekabette basamak atlıyor

Reeder Teknoloji’nin yaptığı yatırımlar ile akıllı telefon pazarında adet bazında pazar payıyla son iki senede öne çıkan güçlü bir yerli oyuncu konumuna ulaştığını da vurgulayan Saral, “BTK verilerine göre Reeder Teknoloji yüzde 6,5’lik pazar payı ile sektörde beşinci oyuncu. Dünyanın en büyük markaları ile aynı sektörde olduğumuz dikkate alındığında, güçlü bir yerli oyuncu olarak kısa sürede marka bilinirliliğini artırarak 5. sıraya yerleşmemizin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Pazardaki payımızı önümüzdeki dönemde de hızla artırmaya kararlıyız” dedi.

 

Gençlere vergisiz telefon projesini en kolay uygulayabilecek marka

Yerli üretimdeki iddialarını “öğrencilere bir defaya mahsus vergisiz telefon”a yönelik çalışmalarla birlikte bir adım öne taşıdıklarını da belirten Saral, şu değerlendirmede bulundu: “Reeder Teknoloji olarak biz ilk adımımızı “Bilginin herkese eşit mesafede olduğu bir dünya” hayali ile attık ve hala tüm adımlarımızı bu hayal doğrultusunda şekillendiriyoruz. Gerek kuruluş misyonumuz gerekse büyüme hızımız da bu devlet projesi ile örtüşüyor. Bu nedenle bizde çok da büyük heyecan yaratmış durumda.   Aslında üretimden son satışa kadar her adımını in-house yapan Türkiye’deki tek firma olarak belki de bu projeyi en kolay uygulayabilecek firma biziz.”

 

Cirosu 3 yılda yüzde 98 yıllık bileşik büyüme oranı ile büyüdü

E- kitap okuyucu ile başladığı teknoloji üretimi serüvenini, tablet, akıllı saat, robot süpürge, akıllı telefon ve LED televizyon ile genişleten Reeder Teknoloji, 2022 yılı içinde faaliyete geçen yeni üretim tesisleriyle birlikte kapasitesini 4 kat artırdı. Böylece yeni kategorilerden ürünlerin üretimini yapabilir hale gelen Reeder Teknoloji, üretimini önümüzdeki dönemde Teknokent’e dönüşecek olan Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nde gerçekleştiriyor. Kampüs’te bulunan eski tütün hangarlarını yenileyerek teknoloji üssüne çeviren Reeder Teknoloji, ayrıca, İncesu yerleşkesindeki Ar-Ge Merkezi’ni de 2022 yılında hizmete aldı. Ar-Ge merkezinde “herkes için teknoloji” vizyonuyla çalışmalarını yoğunlaştıran Reeder Teknoloji’nin toplam cirosu 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 108,87 artışla 942,8 milyon TL’ye çıktı. Şirketin bu yılın ilk altı aylık sonuçlarına göre 720,1 milyon TL olan cirosunun yüzde 98,88’ini cep telefonu, kalanını ise tablet ve akıllı saat oluşturuyor. Şirketin Haziran 2023 itibari ile esas faaliyet karı ise 337,9 milyon TL’ye ulaşmış durumda.

 

Yönetimde de üretimde de kadın çalışanın sözü var 

Toplam çalışan sayısı Haziran 2023 itibarıyla 747 olan Reeder Teknoloji’nin yüzde 42,44’ü kadın ortaklara emanet. Toplam çalışanlarının yarısından fazlası kadın olan Reeder Teknoloji; doğaya, yaşama, çocuklara dokunmadan hayatın gelişemeyeceğine inanıyor ve teknolojiyle birlikte hayatı da geliştiren bir marka olma vizyonu ile faaliyetlerini sürdürüyor. Bu noktadan hareketle şirket son olarak 2022 yılında MEB iş birliğinde Kızlar Kodlar projesini hayata geçirdi. Toplumda kadının rolü hakkında farkındalık oluşturmak için çalışan, bu çerçevede de Kızlar Kodlar projesi ile kız çocuklarımıza ücretsiz kodlama eğitimleri veren Reeder Teknoloji, öğrencilere ayrıca reelab.com.tr eğitim portalı üzerinden Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik disiplinlerini bütünleşik olarak ele alan “STEAM” eğitimi sağlıyor.

Tags: 13-14-15arzarzıeylül’dehalkaiçinreederŞirketlertalepteknoloji’nintoplanacak
Borsa On (Editör)

Borsa On (Editör)

Benzer Haberler

Son 28 ayda halka arzla patronlar 51.5 milyar TL kazandı

Son 28 ayda halka arzla patronlar 51.5 milyar TL kazandı

by Borsa On
22 Nisan 2025
0

Birçok şirket, büyüme hedeflerine ulaşmak ve finansman sağlamak amacıyla sermaye piyasalarına yöneliyor. Bu halka arz süreçleri, hem şirketlerin kendileri için...

Trump darbesi! 65 milyar dolarlık iki halka arz ertelendi

Trump darbesi! 65 milyar dolarlık iki halka arz ertelendi

by Borsa On
5 Nisan 2025
0

ABD Başkanı Donald Trump’ın son dönemde duyurduğu kapsamlı ticaret tarifeleri, küresel finans piyasalarında sert dalgalanmalara neden oldu. Bu gelişmeler, halka...

Selçuk Ecza karını yüzde 539 artırdı

Selçuk Ecza karını yüzde 539 artırdı

by Borsa On
2 Mart 2025
0

Pazar payını artırarak büyümeye devam eden Selçuk Ecza Deposu, 2024 yılı karını 2 milyar liranın üzerine taşıdı. Şirketin aktif büyüklüğü...

Tofaş temettü kararını duyurdu

Tofaş temettü kararını duyurdu

by Borsa On
28 Şubat 2025
0

Tofaş, KAP'a yaptığı açıklamada pay başına net 10,20 TL temettü ödemesinin Genel Kurul onayına sunulacağını bildirdi. Tofaş Türk Otomobil Fabrikası...

Next Post
Ekonomist, ABD ekonomisinde finansal kriz öncesi uyardı

ABD TÜFE rakamları açıklandı: Beklenti üzerinde gerçekleşti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsaon - Online Borsa Haber Platformu

Kanada’dan Rusya’ya yeni yaptırım uyarısı

Putin’in İstanbul teklifine Zelenskiy’den yeşil ışık

Otomotiv ihracatında rekora devam

Trump, Putin’in ‘İstanbul’ teklifinden memnun

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Anneler Günü mesajı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün toplanıyor

Meclis’te haftalık mesai: Hangi konular ele alınacak?

Hafta soğuk başlıyor: Bu kez Rusya’dan!

Borsaon.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaon.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaon.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.

BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

borsaon.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaon.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.

Saglikla ve sevgiyle kalin...
GLOBAL MEDIA YAYIN PLATFORMLARI A.S

COPYRİGHT © 2023 GLOBAL MEDİA YAYIN PLATFORMLARI A.Ş

  • Piyasa Verileri
  • Borsa Şirketleri
  • Borsa Terimleri
Loading...
Loading...
No Result
View All Result
PİYASA VERİLERİ
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Hisse Senedi
  • Piyasalar
Copyright 2023 © GLOBAL MEDIA A.Ş