Perşembe gecesi yayınlanan SPK bülteninde İPC yediğini gördüğümüz JP Morgan ismiyle bildiğimiz uluslararası kurum 1890 yılından bu yana ülkemizde faaliyet gösteriyor.
Verilen İdari Para Cezası 32.795.908 TL ve ceza nedeni Borsa İstanbul’da yapılan işlemler.
VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 5. maddesinin a,b,d,e,f bentlerine aykırı davranıştan cezalandırılıyor.
Peki söz konusu a,b,d,e,f bentleri nelerdir ?
Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını önemli ölçüde etki edebilecek nitelikte;
a) Alım veya satım yapılması, hesap hareketi gerçekleştirilmesi, emir verilmesi, emir iptali veya emir iptali veya emir değiştirilmesi
b) Farklı fiyat kademelerine emir iletilmesi
d) Açılış veya kapanış fiyatlarını etkilemeye yönelik işlemler yapılması
e) Gün sonu veya vade sonu uzlaşma fiyatlarını etkilemeye yönelik işlemler yapılması
f) Fiyat yükseltici, fiyat düşürücü veya fiyatı sabit tutmaya yönelik işlemler yapılması
JPMorgan Chase Kuruluşu
JPMorgan Chase & Co., merkezi New York’ta bulunan Amerikan yatırım bankası ve finansal hizmetler holding şirketidir.
30 Haziran 2021 itibarıyla JPMorgan Chase, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük bankasıdır. Banka toplam varlıklar açısından 3.684 trilyon ABD dolarını kontrol ederek dünyanın en büyük beşinci bankası konumunda bulunuyor.
JPMorgan Chase, S&P Global tarafından ABD’nin en büyük bankasıdır ve toplam varlığı US$2.687 trilyon’dur. Aynı zamanda piyasa değeri bakımından dünyanın en değerli bankasıdır. JPMorgan Chase, Delaware’de kurulmuştur. Bir “Bulge Bracket” bankası olarak, çeşitli yatırım bankacılığı ve finansal hizmetlerin ana sağlayıcısıdır. Bank of America, Citigroup ve Wells Fargo ile birlikte Amerika’nın Big Four bankalarından biridir. JPMorgan Chase, evrensel bir banka ve saklama bankası olarak kabul edilir. J.P. Morgan markası, yatırım bankacılığı, varlık yönetimi, özel bankacılık, özel servet yönetimi ve hazine hizmetleri bölümleri tarafından kullanılmaktadır.